Per 1 februari 2002 heeft Ilona Kampes het bedrijf 'Ilona Kampes Projecten en Advies' opgestart te Apeldoorn.

Ilona Kampes heeft na het behalen van haar diploma aan het Veluws College te Apeldoorn, gestudeerd aan Rijkshogeschool IJselland te Deventer. Daar is ze in 1996 afgestudeerd en heeft haar HBO-diploma behaald in de studierichting Personeel & Organisatie. Voor haar afstudeerscritpie is zij genomineerd voor de IJsellandprijs voor beste afstudeeropdracht met als titel "Niet vissen maar jagen; de profilering van Origin op een schaarse IT-arbeidsmarkt". Daarna volgt ze een post-HBO jaar op dezelfde instelling met als resultaat het diploma 'Marketing Management' en nogmaals een nominatie maar dan voor voor beste ondernemingsplan van Rijkshogeschool IJselland. Daarnaast heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd op o.a. het gebied van Public Relations, Marketing, Arbeidsrecht, Bedrijfskunde en E-commerce.

Sinds de start van haar bedrijf heeft zij voor vele opdrachtgevers gewerkt in uiteenlopende branches en een zeer brede ervaring op het HRM vakgebied opgedaan als zowel interim adviseur en -managers als ook in diverse HRM projecten.

Onder de kop Referenties is te lezen voor welke opdrachtgevers Ilona Kampes werkzaam is geweest en welke projecten en werkzaamheden zij heeft verricht.